teamjl.webblogg.se

Stressad!

Kategori: Stallsnack

Har massa saker att göra men måste sätta mig och andas lite! Har vart iväg på träningshoppning med Sushi nu för att checka av inför i morgon, nu ska stallet göras iordning, all utrustning ska putsas & packas, hästen ska fixas till lite, startlistor, ryttarmeddelande & vägbeskrivning ska skrivas ut, kläder ska tvättas och matsäck ska förberedas. Om jag hinner så återkommer jag med tisdagens tömkörningsträning och träningshoppningen senare i kväll, ska åka till Piteå i morgon kväll så måste hinna tvätta & packa inför det också. På bilden ser ni en som kan det där med att ta det lugnt, Efraim!

Tömkörning

Kategori: Dagens körpass

Idag har jag tömkört Sushi för att hon ska få sträcka på ryggen ordentligt utan mig på ryggen efter hoppträningen igår. Vi började med att skritta fram ute, klättrade lite i en skogsbacke och sen skrittade hem igen. Underlaget framför stallet är ganska bra nu så jobbade på volt där en liten stund. Mest i trav och i en lång & låg form vilket gick bra, det märks att hon börjar bli lite mer lösgjord, sen avskrittning ute. Nu laddar vi om för tömkörningsträning i morgon!

Prommis!

Kategori: Föl och unghäst

Tog ut Sensation på en liten promenad förut i det fina vädret. Hon står som ett ljus när man binder upp henne i gången för att borsta och kratsa hovar. Hon gjorde några små bushopp idag när vi gick men skötte sig bra annars. Hon går gärna och trycker lite på mig men om jag trycker tillbaka lite med spöet så tar hon snällt avstånd igen. Hon är lyhörd på halter även om hon taktar fram och är lite pigg emellanåt. Nästa gång så ska vi nog lägga på ett schabrak med en täckesgjord.

Vårtecken!

Kategori: Stallsnack

Tydligaste vårtecknet när man är hästägare!
Hovslagaren skulle ju komma och sko Fiona idag men ringde i morses och sa att han hade fått förhinder, och att han skulle komma senare i veckan. Hoppas att det var en engångsförteelse, vet flera hovslagare som aldrig kommer när de säger att de ska komma osv. Jag är riktigt nöjd med den hovslagaren + att det är jätte svårt att hitta någon som skor shettis. Så det är bara hoppas på att det var något akut som dök upp och att det inte händer igen, va ju ändå tre veckor sedan jag bokade tiden.
 

Hästiga presenter

Kategori: Stallsnack

När jag fyllde år i lördags fick jag några hästiga presenter också, här kan ni kika på lite av det andra jag fick. Av min lilla syster fick jag ett fint grönt grimsakft med läderdetaljer och ett fint tävlingsschabrak, av mamma och pappa fick jag ett par nya stigläder.

Full rulle!

Kategori: Stallsnack

Det har vart full fart de senaste dagarna, i fredags var jag och Malin ute och joggade hästarna. Jag barbacka med hack, så går det när man är lat och varken orkar sadla eller tränsa haha, men det skadar inte med lite balansträning. Igår hade Sushi vilodag för jag fyllde 20 så hela dagen var det full fart, världens bästa födelsedag! Planer för den kommande veckan är at Fiona ska få skor i morgon, på tisdag har jag och Sushi tömkörningsträning, på torsdag är det träningshoppning, på fredag är det tävling och på kvällen sen åker jag till Piteå i nio dagar.
 

Banträning

Kategori: Dagens ridpass

Idag har vi vart och tränat bana med dom andra hopptjejerna, roligt att träna ihop och hjälpa varandra. Det gick väl hyfast, när jag hittar rätt tempo så flyter det på bra men där emellan är det inte riktigt lika bra. Hon är dock världens snällaste och hoppar fast än att vi kommer dåligt på och jag rider som en kratta ibland, världens bästa läromästare. Jag måste ju dock träna träna träna, det är inte så schysst att låta henne rädda mig med jämna mellanrum. Vi hade framme en mur och en vattenmatta, sist vi hade det stannade hon några gånger men idag hoppade hon glatt över dem också. Fick något oförklarligt stopp på något hinder där vi kom på det bra så vet inte vad det var med henne då. Nervositets stiger in för fredag, är lite tveksam till om jag verkligen ska starta men de andra peppar mig och tycker att jag ska göra det så jag ska bara besegra min nervositet och se till att verkligen RIDA!

Torsdagens hoppträning

Kategori: Ridträningar

I torsdags hade vi hoppträning, denna gång tränade vi på en del studs och gymnastikhoppning och höll oss på låga höjder. Egentligen hade väl jag velat hoppa lite högre med tanke på tävlingen som närmar sig men vi fick nöja oss med de här nyttiga övningarna. Min tränare berömmer Sushi som bara den, hon tycker att hon är en jätte fin häst som är ärlig och schysst vilket stämmer bra. Däremot behöver jag jobba mycket på min ridning, bland annat;
  • Räta upp mig mellan hindrena.
  • Inte landa för snabbt i sadeln efter språnget.
  • Koncentrera mig på vad jag gör och vart jag ska.
Sushi skötte sig jätte bra på träningen men det kändes inte bra efteråt ändå, var nog på grund av mig och min ridning. Men det är bara att komma igen och kämpa på! Efter lite snack och reflektioner med mina hästtjejer, som förövrigt är mina allra bästa vänner, så kändes det bättre. Vi hjälper och peppar varandra vilket är guld värt.
Bild från när jag och Julia var och hoppade i förra veckan!

Anmälda till vår första tävling

Kategori: Stallsnack

Anmälde oss precis till vår första hopptävling ihop, Sushi har startat en del tidigare men det är min första någonsin. Jag är så nervös så jag vet inte vart jag ska ta vägen, lär väl svimma av nervositet på tävlingsdagen haha! Egentligen hade jag velat starta några träningshoppningar innan men har inte hittat några i närheten. Vi har dock hoppträning på torsdag och har bokat ridhuset för banträning på söndag så hinner förhoppningsvis hitta lite mer känsla. Sen har vi träningshoppning dagen före så jag tänkte starta en klass då för att känna på det i sista stund och sen på långfredagen smäller det. Vi ska starta 95 och 100 cm, höjden är inget problem för hästen men jag måste lägga rätt tempo och styra ordentligt bara. Håll tummar och tår för oss!
 
Nu ut och försöka rida lite i blåsten.

Ny blogg!

Kategori: Om bloggen

Jag tyckte att det var dags för en ny blogg, min gamla har jag haft sen 2009 och det känns som att det har hänt en del sen dess + att jag tycker att bloggadressen är lite lång. Så nu blir det nystart med Team JL, den gamla bloggen kommer såklart att finnas kvar då jag har en massa minnen och sånt sparat där. Så jag ska känna efter lite hur det känns med en ny, känns det konstigt så finns ju alltid den gamla kvar. Hoppas att ni som följde oss i den gamla hänger med hit också!

Om mig

Kategori: Om mig

Namn: Jenny Larsson
Född: 23 mars -93
Jobb: Jobbar som undersköterska på hemtjänsten i Floby
Familj: Mamma, pappa, storebror & lillasyster
Hästbakgrund: Fick min första shetlandsponny (Fionas mamma) Viola när jag var tre och sedan har det rullat på med hästar. Mamma och pappa har hållt på med hästar sen barnsben och min lillasyster Malin håller också på.
Intressen: Utöver hästarna så umgås jag mycket med mina vänner, gosar med mina marsvin, shoppar, läser bloggar, kollar på filmer & serier, läser med mera.
Mål & drömmar med livet: Bli djursjukvårdare, föda upp fina hästar, resa, skaffa en fin famlij, må bra och njuta av livet.

JL Sensation

Kategori: Om JL Sensation

 
Namn: JL Sensation
Ras: Angloarabisktfullblod x
Färg: Skimmel född fux
Mankhöjd: -
Födelseår: -12
Stam: E. Business x  U. Sushi xx  UE. Malvernico (IRE)
Inriktning: Ridning, eventuellt också körning och avel.
Utbildning: Påbörjad inridning.
Övrigt: Min första egna uppfödning, hon föddes den 10 maj 2012. Fick efter en mycket oväntad och tragisk olycka vandra vidare till de evigt gröna ängarna i Trapalanda oktober 2015. 

Sushi

Kategori: Om Sushi

Namn: Sushi
Ras: Engelskt fullblod xx
Färg: Svettfux
Mankhöjd: 166 cm
Födelseår: -99
Stam: E. Malvernico (IRE) U. Tadila (IRE) UE. Irish River (FR)
Inriktning: Allround samt avel
Utbildning: LB/LB
Övrigt: Köpte henne i april 2010, 2011 betäckte jag henne med anglohingsten Business, i maj 2012 fölade hon och det tittade ut ett stoföl. Sålde tillbaka henne till en före detta ägare maj 2015.