teamjl.webblogg.se

Terrängträning 27/4

Kategori: Ridträningar

Igår var vi iväg på terrängträning på Sämsholm, våran andra terrängträning någonsin, vet inte om Sushi har vart ute innan hon kom till mig men jag är helt grön i alla fall. Hade inga som helst förväntningar men det gick super bra! Vi hoppade stockar, nedhopp, upphopp, tog oss igenom vattnet utan strul även om hon var lite tveksam (tillslut galopperade vi till och med igenom hihi), gravar, trakhenergrav, palisader, smalhinder och lite sånt. Fick några stopp på samlhindret men det var för att jag släppte stödet i sista steget och då stannade hon eller smet förbi. Båda två tyckte att det var superkul så vi ska hålla utkik efter nästa träning. Det är tävling i Trollhättan 16 juni men det är myckt som ska tränas på om vi ska hinna bli redo tills dess!

Hopptävling 21/4

Kategori: Ridtävlingar

Nu är det redan en vecka sen vi var iväg och tävlade första Gotaomgången, åkte till London i måndags och kom hem i torsdags och sen har det var full rulle så har inte hunnit uppdatera. I förklassen på 90 cm stannade vi ut oss på ett plank som var fjärde hindret. Det var en linje och vi kom nära in på första hindret så det blev ett väldigt nära avhopp och då tappade jag balansen lite så det blev lite vingligt till nästa så då stannade hon, inte så konstigt. Men sen stannade hon två gånger till på det vilket var helt onödigt, men antar att det var för att jag red för mesigt.
 
Mycket pepptalk och tips inför lagklassen som gick i 95 cm, det gick bättre men vi fick ett stopp. Jag glömde av mig lite till femte hindret så var ute vid sargen när jag insåg att hindret bara var någon meter ifrån oss men guldhästen hoppade ändå fastän att vi kom lite galet på. Men sen tappade jag galoppen till sjätte hindret så då blev det ett stopp, förståligt. Betydligt bättre tempo i den här klassen i alla fall även om min ridning falerar emellanåt. Men mina tre super duktiga lagkamrater red felfritt så vi håvade in första platsen utan att ens behöva rida omhoppning, desstuom så blev två av mina teamisar 1a & 2a individuellt.
 
Hon känns lite seg men tror att det är för att hon är super brunstig och så har hon tappat lite i hull men nu är det full påfodring så att hon lägger på sig! Nya tag till nästa tävling som är 12 maj.
 

Mina favoriter

Kategori:



Hjärtat värker av kärlek till favorit tjejerna!

Gårdagens pass

Kategori:



Igår stod tömkörning på schemat, inget jätte givande pass men mot slutet slappnade hon av fint i höger varv i alla fall. Nu laddar vi om för hoppträning i kväll!

Fiona 15 år

Kategori: Stallsnack

Idag fyller Fiona 15 år vilket också betyder att vi firar 15årsdag :') ♥♥♥♥♥♥♥

Vår första hopptävling!

Kategori: Ridtävlingar

Förra fredagen var vi iväg på vår första tävling ihop och min första någonsin, hoppning i Essunga, vi startade 95 och 100 cm. I 95 cm klassen blev vi dubbelnolla och slutade på en 14 placering av ca 35 starter (16 stycken red dubbelnollor). Jag var bara fokuserad på att komma runt banan och det var också målet så blev super glad och nöjd över en dubbelnolla! Jag lyckades lägga ett hyfsat tempo och få lite tryck i henne, vi kom lite nära på några hinder men guldhästen klarade ut det ändå. Jag är hyfsat nöjd med min ridning också, en mycket bra tävlingsstart för självförtroendet. I omhoppningen var jag så fokuserad på att komma över en oxer så jag missade svängen efter haha, red runt halva ridhuset istället så förlorade en hel del tid där. Men målet var som sagt att ta sig runt och det klarade vi galant!
 
I 100 cm klassen kändes de första fem hindrena jätte bra, vi tog oss över en vattenmatta utan tvekning trots att hon brukar tycka att de är lite läskiga. Sen tog det tvärtstopp tre gånger på en kombination, bara för att jag red som en kratta. Vet inte om det var för att jag tyckte att det såg lite läskigt ut eller om det var för att jag inte orkade rida ordentligt, stopp tog det i alla fall. Och det var inga tvärstopp, mer två travsteg innan hon stannade haha. Helt totalt mitt fel! Men jag är mycket nöjd med dagen :) Längtar till nästa tävling som är första Gota omgången, då ska vi hoppa 90 och 95 cm.

Tömkörningsträning 26/3

Kategori: Dagens körpass

Nu är jag tillbaka från Lapplandsfjällen och har tillgång till dator igen så här kommer en liten uppdatering!
Jag & Sushi hade tömkörningsträning förra tisdagen och det gick riktigt bra, hon arbetade jätte fint med ryggen och satte under sig ordentligt. Det är stort skillnad från första träningen och jag börjar få in tekniken också. Jätte fina fjädrande ryggrörelser kom fram och ett fint steg när jag skötte mig ordentligt. Min tränare Wanja sa att de andra kommer börja ta med vagnar och köra snart istället men att jag kunde ta med sadeln och rida då, perfekt. Nu är det dock inga träningar på hela april så det blir fram i maj istället!
Bild från när jag tömkörde hemma, tack och lov att underlaget kommer vara betydligt bättre när jag kommer hem! Här i Piteåär det massa snö fortfarande haha.