teamjl.webblogg.se

Bommträning

Kategori: Dagens ridpass

Knallade upp med S till ridhuset idag för att longera lite (säkrast efter att hon inte har gått på nästan en vecka hehe). Hon höll sig dock på mattan riktigt bra, bara lite brall. Har börjat introducera bommar för henne så forsatte lite med det idag. Slängde ut två på olika ställen på volten, jobbade på lugnt i skritt först innan det blev lite travarbete, med inslag av galopp och hoppa över sockerbiten haha. Lilla damen slappnade av fint efter en stund, brukar ha på gummiband när jag longerar vilket hon verkar trivas med och slappar av på. 

Safari

Kategori: Stallsnack

Long time no see. Sex månader senare har den magra lilla hästen gått upp till nästan normal size och blivit så harmonisk. Från att ha lagt bak öronen och huggt i luften när man har klappat henne till att nu gilla beröring och bli kliad. Från att ha visat obehag bara av att se sadeln, huggt i luften när sadelgjorden har dragits till att oftast stå snällt stilla utan att försöka bitas. Och hon lyfter oftast snällt på alla fyra fötter, även om hon skämde ut matte när hovslagaren var här sist genom att inte vara så medgörlig... Jag har flyttat så det fick hästarna göra också, nu har jag dom uppstallade på skrittavstånd till ridhuset, så skönt!
NOVEMBER
 JUNI
 
Har vart nyttigt för Safari att få ta det lugnt och äta upp sig, bara få vara häst. Känns fortfarande som ett knytnävsslag när jag tänker på Sensation. Men om det vill sig i framtiden så kanske hon kan få ett halvsyskon från Safari och Business. Det känns lite roligare med hästarna nu igen i alla fall, hjärtat börja sakta men säkert lappa ihop sig.